REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Toni Erdmann”, co-producție germano-română


     Filmul a fost proiectat în deschiderea evenimentului Les Films de Cannes á Bucarest, iar regizoarea Maren Ade a fost invitata lui Cristian Mungiu. Toni Erdmann a câștigat Premiul FIPRESCI la Cannes în acest an și este în Top BBC Culture, cele mai bune 100 de filme din secolul XXI, listă în care 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, filmul lui Cristian Mungiu, este pe locul 15.

     Înainte de 1989, circula o zicală despre co-producții – ”actorii lor și caii noștri”. Acum, Toni Erdmann este un model de colaborare între producătorii din mai multe țări pentru o peliculă cu un buget de 3 milioane euro. Ada Solomon, prin HiFilm, este co-producător. Filmat în mare parte în România, lungmetrajul îl urmărește pe Toni Erdmann, un pensionar care-și vizitează fiica, angajata unei corporații în România. Partituri actoricești foarte bune au în poveste Vlad Ivanov, Alexandru Papadopol, Ingrid Bișu.
Imagine: Nicolae Cara
(24.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, cristian mungiu, les films de cannes a bucarest 2016, maren ade, toni erdmann film, top 100 bbc culture

Opinii: