REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTimishort, la a 7-a ediție (15-18 octombrie)


     Timishort se pregătește de ediția cu numărul șapte, care se va deschide cu documentarul german Off Ways (r. Uli Schueppel), pe 15 octombrie, ora 19.00.

     Festivalul Internațional de Film Timishort se desfășoară între 15-18 octombrie, iar proiecțiile vor avea loc la cinematograful Timiș, Ambasada și Sala 2 a TNT.
     Off Ways, care va fi vizionat în prezența regizorului, îi însoțește pe membrii trupei de muzică Einstuerzende Neubauten în ziua de 21 decembrie, când au plecat spre primul lor concert în Berlinul de Est. Este un drum ciudat din cartierul vestic Kreuzberg până în cartierul estic Lichtenberg al orașului german împărțit în două de un zid și de controale la graniță. Concertul a fost posibil datorită intervenției renumitului om de teatru și scriitor Heiner Mueller. Prezența acestuia în backstage, împreună cu o delegație de miniștri francezi, este una dintre întâmplările bizare ale acelei zile. Cât despre publicul RDG-ist, prezent în număr impresionant, acesta asociază numele și conceptul de Einstuerzende Neubauten cu idea de „Vest”.
     După proiecție, va avea loc performace-ul „Perseverantia”, cu muzicienii cunoscuți pe plan internațional Danielle de Picciotto și Alexander Hacke, care călătoresc prin lume din 2010, renunțând la majoritatea posesiunilor materiale. Danielle de Picciotto este una dintre fondatoarele Love Parade din Berlin și Alexander Hacke este membru al legendarei trupe de muzică industrială Einsturzende Neubauten. Cei doi vor susține un concert cu piese din noul album „Tacoma”  al Daniellei, precum și din albumul „Perseverantia”, semnat de Danielle și Alexander. Concertul este însoțit de proiecția jurnalului grafic al lui Danielle de Picciotto, care descrie transformarea lor în artiști nomazi.
     Festivalul Internațional de Film Timishort este organizat de Asociația Română a Filmului Independent, cu suportul Primăriei și al Consiliului Local Timișoara și al Centrului Național al Cinematografiei, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timișoara, Institutul Cultural Polonez și susținut de Cuib D’Arte, Van Graph K’fe, RDS/RCS.
     Detalii: Timishort.roGalerie Foto

Cuvinte cheie: alexander hacke, danielle de picciotto, festival de film la timisoara 2015, off ways film, timishort 2015

Opinii: