REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTIFF 2019 – Premieră „Parking”, de Tudor Giurgiu


     Parking, cel mai recent lungmetraj regizat de Tudor Giurgiu, a avut premiera în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca (29 mai – 9 iunie 2019). Filmul este o adaptare după romanul autobiografic „Aproprierea” al lui Marin Mălaicu-Hondrari și îl urmărește pe Adrian (Mihai Smarandache), un scriitor care lucrează ca paznic într-un parc auto din Spania la începutul anilor 2002, când majoritatea românilor erau imigranți ilegali și nu aveau protecție socială. Viața lui Adrian se complică tot mai tare pe măsură ce șeful său îl implică în încurcăturile sale cu mafia, punându-i în pericol și pe el, și pe noua lui iubită (Belén Cuesta).
     Filmul a avut o proiecție specială și la București, când AaRC a stat de vorbă cu Tudor Giurgiu, Mihai Smarandache și Bogdan Crăciun despre film.
     La TIFF, Parking a fost proiectat în deschiderea festivalului, precum și în zilele următoare, la Casa de Cultură a Studenților – când mai mulți membri ai echipei de filmare au stat de vorbă cu publicul prezent.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: apropierea roman, marin malaicu-hondrari, mihai smarandache, parking film, tiff 2019, tudor giurgiu

Opinii: