REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



TIFF 2018: „Iederă”, cu Ilinca Hărnuț


     Iederă, scurtmetrajul regizat de Sarra Tsorakidis, se petrece pe durata a câteva ore, cât durează cina lui Zoe (Ilinca Hărnuț) cu noul ei iubit și prietenii ei. Tachinările amicale ascund raporturile de putere și ierarhiile dintre cele trei prietene din adolescență (Ana Ularu și Ana Covalciuc), cu o dinamică narativă mocnită care provoacă discuții tot mai tensionate. Filmul a fost realizat în cadrul programului Film+ și a avut premiera în competiția de scurtmetraje românești din cadrul TIFF 2018.
     „Mai văzusem ceva făcut de Sarra și mi s-a părut mișto, mi s-a părut că e foarte talentată, [...] mi se pare interesant să joci personaje care nu spun totul și care au niște porniri contrare pe care trebuie să le gestioneze. Mi se pare, într-un fel, mai interesant de jucat – nu neapărat de urmări –, dar e interesant pentru mine să joc un personaj care e într-un punct de decizie, care trebuie să gestioneze situații care nu-i sunt clare nici lui, nici celorlalți, pentru că e o formă de a explora constant. E un personaj care e activ în orice secundă, e într-un punct de cotitură pentru el”, spune Ilinca Hărnuț despre rolul ei Iederă.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana ularu, iedera film, ilinca harnut, sarra tsorakidis, scurtmetraje romanesti, tiff 2018, transilvania film festival 2018

Opinii: