REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTIFF 2017: Buster Keaton, animații din anii ‘50, concerte în biserici și indie britanic


     Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) vine, între 2 și 11 iunie 2017, cu o selecție puternică de muzică, pe lângă cea de filme.
     Cu o zi înainte de deschiderea TIFF, pe 1 iunie, de la 12.00 (pentru copii) și 19.00, la Casa de Cultură a Studenților, un eveniment special o va readuce la Cluj, la doi ani după Tabu, pe Christine Ott, cu cine-concertul Lotte, mon amour. Sedusă de farmecul unic al capodoperelor animate ale lui Lotte Reiniger (1899 - 1981), unul dintre pionerii animației cu siluete, Christine Ott a compus muzică originală care să redea magia acestor povești.
     „N-o să mai ai nevoie de nici o altă trupă, niciodată”, scrie Esquire despre duoul multi-instrumental britanic Public Service Broadcasting, care vine la TIFF cu un concert de neratat. Un mix fascinant de indie, electro și infuzii de pop cu mostre audio din arhivele publice și materiale de propagandă, muzica celor de la PSB va fi însoțită de un show vizual spectaculos. Pe fundal vor rula imagini din arhivele SUA și ale URSS din perioada 1957 – 1972, din timpul cursei pentru cucerirea spațiului. Concertul va avea loc sâmbătă, 3 iunie, de la 19.00, la Casa de Cultură a Studenților.
     Una dintre capodoperele lui Buster Keaton, filmul mut The General (1926), va fi însoțit la TIFF de muzica originală a trioul francez Diallèle. Cine-concertul este programat luni, 5 iunie, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Studenților.
Evenimente aparte la TIFF vor fi serile de concerte în biserici din Cluj. Pe 6 iunie, Jozef van Wissem, muzician și compozitor olandez stabilit în New York, colaborator frecvent al lui Jim Jarmusch, va cânta melodiile compuse pentru coloana sonoră a filmului Only Lovers Left Alive, care i-au adus Cannes Soundtrack Award 2016.
     Pe 8 iunie, Charlie Cunningham, una dintre vocile în ascensiune ale folk-ului britanic, va încânta publicul TIFF cu melodii de pe noul album, Lines. Muzica sa este un mix de sensibilități folk cu pop și accente flamenco, împrumutate din cultura spaniolă după doi ani petrecuți la Sevilia.
     Biletele pot fi cumpărate în avans, în perioada următoare, pe www.biletmaster.ro și direct de pe aplicația TIFF 2017, disponibilă în App Store și Google Store.
     Detalii: TIFF
(12.04.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: buster keaton, cineconcert tiff, concert tiff 2017, lotte reiniger, tiff 2017

Opinii: