REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Teatru și film la cea de-a 7-a ediție a Festivalului Comedy Cluj 2015


     Ashby (r. Tony McNamara) deschide a șaptea ediție a Festivalului Internațional Film Comedy Cluj, care se desfășoară între 16 și 25 octombrie 2015.

     Filmul urmărește povestea unui adolescent (Nat Wolff) care se mută cu mama lui (Sarah Silverman) într-un nou oraș, unde se împrietenește cu fostul asasin CIA interpretat de Mickey Rourke, de la care învață lecții valoroase despre viață. Ashby a avut premiera la Tribeca în 2015, iar scenariul a fost nominalizat printre cele mai bune ale anului de către Asociația Scenariștilor Australieni.
     Începând cu anul acesta, organizatorii au decis să includă în program patru  spectacole de teatru, cu intenția ca această secțiune a festivalului să devină constantă.  „39 de trepte” (după un film de Alfred Hitchcock), în regia Gabrielei Dumitru, ajunge la Cluj după ce a fost prezent la Edinburgh Festival Fringe. De la Teatrul Foarte Mic va veni „Vania și Sonia și Mașa și Spike(de Christopher Durang), în regia lui Horia Suru, piesă laureată cu premiul Tony în 2013. Celelalte două titluri sunt „În parc”, care e scris și regizat de Radu Iacoban, și piesa „Cupluri” (după Donald Margulies), în regia lui Vlad Zamfirescu.
     Festivalul aduce la Cluj aproape 200 de filme dintre care jumătate sunt independente, de ficțiune și documentare, de scurt sau lung metraj, și realizate fără sprijinul fondurilor publice sau ale unor case de producție mari. Selecția include titluri din Europa, SUA, Africa și Asia.
     Spațiile pentru vizionarea programelor din cadrul festivalului sunt cinema „Florin Piersic”, cinematograful „Victoria” și Casa TIFF, la care se vor adăuga și săli ale multiplexului Cinema City din Iulius Mall și din Polus Center.
     Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania și Consiliul Național al Cinematografiei.
     Detalii: Comedycluj.ro // Facebook



Galerie Foto

Cuvinte cheie: ashby film, comedy cluj 2015, festival de film la cluj, gabriela dumitru, horia suru, piese de teatru la cluj, vlad zamfirescu

Opinii: