REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Țara moartă” va rula în 19 de orașe din România, din 25 august


     Documentarul Țara moartă, realizat de Radu Jude, va rula, începând cu 25 august, în nouăsprezece orașe din România, iar proiecții speciale vor avea loc la Timișoara, Slobozia, Bacău și Sibiu, în prezența unor membri ai echipei de producție. Filmul este un eseu documentar compus din mai mult de 500 de fotografii dintre cele peste 8.500 ale colecţiei Costică Acsinte, din texte scrise de Emil Dorian şi fragmente din coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii '30-'40.
     Joi, 24 august, de la ora 22:00, documentarul va rula în avanpremieră la Club d’Arc din Timișoara.
      Cezar Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costică Acsinte, va fi prezent la Casa de Cultură din Slobozia, vineri, 25 august, de la ora 19:00. Proiecția va fi urmată de o discuție cu publicul.
      Documentarul semnat de Radu Jude va avea o proiecție specială în cadrul Festivalului “Film mai aproape” de la Bacău, sâmbătă, 26 august, ora 21:00, în Piața Tricolorului. La eveniment vor participa sound designerul Dana Bunescu și Cezar Popescu.
     Țara moartă va rula la librăria Habitus din Sibiu miercuri, 30 august, de la ora 20:00, în prezența lui Cezar Popescu.
      Lungmetrajul documentar este o producţie Hi Film, producător Ada Solomon, şi Fast Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Orange România și este distribuit în România de microFilm.  
Detalii: facebook
 
(23.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, dana bunescu, hi film productions, radu jude, tara moarta film

Opinii: