REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTamara Buciuceanu-Botez – Premiul pentru întreaga activitate, la TIFF Sibiu 2016


          Actrița Tamara Buciuceanu-Botez va fi celebrată la Festivalul Internațional de Film Transilvania, ediția de Sibiu (22 – 26 iunie) pentru impresionanta sa carieră de peste 60 de ani în filmul și teatrul românesc.
     Actrița în vârstă de 86 de ani va primi un Premiu de excelență pentru întreaga activitate artistică la cea de-a zecea ediție TIFF Sibiu, sâmbătă, 25 iunie, de la ora 22.00, în Piața Mare din Sibiu, când va fi proiectat și unul dintre filmele care i-au marcat cariera, Cuibul de viespi (1986), de Horea Popescu.
     Exponentă de marcă a generației de aur a actoriei românești, Tamara Buciuceanu-Botez a jucat de-a lungul carierei în peste 40 de producții cinematografice. Născută la Tighina (Republica Moldova), pe 10 august 1929, și-a început studiile de actorie la Iași și le-a absolvit la București, la Institutul de Teatru, în 1952. A jucat pe scenele marilor teatre din Capitală - Teatrul Odeon (fostul Giulești), Teatrul de Comedie, Bulandra, Teatrul Național sau Teatrul de Operetă. Și-a împrumutat vocea unor personaje faimoase în animații și în spectacole radiofonice.
     Cinefilii sibieni se vor putea întâlni, tot în Piața Mare, cu o parte din echipa filmului Două lozuri. Filmul va rula joi, 23 iunie, de la ora 22.00, iar la proiecție vor fi prezenți regizorul Paul Negoescu, directorul de imagine Ana Drăghici și actorul Dorian Boguță.
     Sâmbătă, 25 iunie, regizorul Cătălin Mitulescu și actrița Ada Condeescu vor fi prezenți la proiecția filmului Dincolo de calea ferată, de la ora 20.00, la Teatrul Gong. Iar joi, de la aceeași oră, sibienii vor putea viziona filmul Afacerea Est, în prezența regizorului basarabean Igor Cobileanski și a producătorului Iuliana Tarnovețchi.
     Detalii: Tiff.ro
(17.06.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: afacerea est film, dincolo de calea ferata film, doua lozuri film, tamara buciuceanu botez, tiff sibiu 2016

Opinii: