REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmStart pentru Film 4 Fun online!


     A 12-a ediție a festivalului internațional de comedie Film 4 Fun se desfășoară online, pe site-ul Film4Fun.ro, în perioada 30 iulie – 2 august 2020. Până la sfârșitul zilei de 1 august, spectatorii din întreaga lume pot viziona 48 de comedii comice scurte, dar savuroase, reprezentând 20 de țări (Argentina, Australia, Bulgaria, Canada, Ecuador, Franța, Grecia, Iran, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Serbia, Spania, SUA, Turcia și Ucraina). Spectatorii au șansa de a-și vota pe site  filmul preferat pentru Premiul Publicului.
     „Anul acesta, organizarea celei de a 12-a ediții a festivalului internațional Film 4 Fun, în mediul online, ne-a cam dat «bătăi de cap». Într-un timp foarte scurt, am fost puși în fața unor provocări logistice și organizatorice pe care nu le mai întâlnisem. Acum, sloganul festivalului – «Într-o lume plină de conflicte, noi am ales să ne amuzăm!» – este mai potrivit ca oricând”, spune producătoarea, monteuza și profesoara Laura Georgescu Baron, directoare-fondatoare a Film 4 Fun.
     Ca și anul trecut, competiția Film 4 Fun este jurizată de trei experți, care stabilesc comediile ce vor primi premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu. Juriul ediției a 12-a a festivalului este compus din regizorul, scenaristul și producătorul croat Pavo Marinkoivć, criticul, istoricul și profesorul de film român Dana Duma și monteurul, producătorul și regizorul britanic Steve Teers.
     Pe toată perioada desfășurării festivalului (30 iulie – 2 august), pe site-ul Film4Fun.ro mai pot fi vizionate un masterclass susținut de Steve Teers, membru al juriului internațional, și workshop-ul „Efecte speciale de machiaj în film”, al specialistei Georgiana Teers.
     Gala de premiere Film 4 Fun 2020, incluzând prezentarea celor patru scurtmetraje comice câștigătoare și acordarea trofeului Film 4 Fun al ediției a 12-a, are loc, tot pe site-ul festivalului, pe 2 august. Gala este urmată de un spectacol de teatru online. Este vorba de comedia „Amor în farmacie”, adaptare după Eugène Labiche, marele maestru al teatrului bulevardier francez, o montare în regia lui Dan Tudor, cu Anca Țurcașiu, Andrei Duban, Dan Tudor, Liliana Pană și Dragoş Ionescu.
     Film 4 Fun este organizat de Fundația Cine Remember, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Mulțumiri speciale pentru Primăria Sinaia (partener tradițional al Film 4 Fun) și Casino Sinaia. Ediția din acest an este sprijinită de Hewlett Packard Enterprise, High-Tech, Horizon, Loncolor, Stalinskaya și Crama Rotenberg. Parteneri media sunt AaRC.ro (All about Romanian Cinema), Film, Radio Guerilla și Cinemagia.
Detalii: facebook
 
(29.07.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival international de comedie film 4 fun, film 4 fun 2020, laura georgescu baron, masterclass steve teers, steve teers, workshop georgiana teers

Opinii: