REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Soldaţii. Poveste din Ferentari” - Prix Découverte la Namur


     Soldații. Poveste din Ferentari, regizat de Ivana Mladenovic, a primit Prix Découverte la cea de-a 32-a ediție a Festivalului Internațional de Film Francofon de la Namur, unde a fost selectat în competiția lungmetrajelor de debut. UniversCiné din Belgia a oferit 2.500 de euro ca minimă garanție pentru distribuirea filmului în format VOD (Video on Demand) și DVD în această țară.
     În urmă cu o săptămână, lungmetrajul Ivanei Mladenovic a fost recompensat cu Mențiune specială din partea juriului celei de 18-a ediții a Premios Sebastiane, secțiune a Festivalului de Film de la San Sebastián, dedicată filmelor LGBTI.
     Soldaţii. Poveste din Ferentari este o producţie Hi Film Productions (România) în coproducţie cu Film House Bas Celik (Serbia) şi Frakas Productions (Belgia), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Film Center Serbia, Ministerul Culturii şi Informaţiei Serbia, Tax Shelter of Belgian Federal Government, Casa Kafka Pictures prin Belfius şi Eurimages. A fost finanţat de Proximus Belgia şi Living Pictures Serbia, dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Cinelink Sarajevo şi cu sprijinul Mobra Film. Filmul va fi lansat în cinematografele din România pe 2 februarie 2018 și este distribuit la nivel internaţional de Beta Cinema, iar în România, de microFILM.
Detalii: facebook

 
(7.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festivalul de film de la namur 2017, hi film productions, ivana mladenovic, soldatii poveste din ferentari film

Opinii: