REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Soldaţii. Poveste din Ferentari”, premiera mondială la Toronto IFF


     Producția Soldaţii. Poveste din Ferentari, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, va avea premiera mondială în cadrul secțiunii „Discovery” a celei de-a 42-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Toronto (7 - 17 septembrie 2017). Secțiunea „Discovery”, necompetițională, este dedicată regizorilor care se află la primul sau al doilea lungmetraj și care reprezintă viitorul cinematografiei mondiale.
     Pelicula, o adaptare liberă după romanul cu acelaşi titlu scris de Adrian Schiop şi publicat la editura Polirom în 2013, îi are în rolurile principale pe Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai. Scenariul este semnat de Ivana Mladenovic şi Adrian Schiop, imaginea – Luchian Ciobanu, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, costumele de Maria Pitea, de scenografie este responsabil Adrian Cristea, iar de machiaj – Maria Andreescu. Producători sunt Ada Solomon, Jelena Mitrovic (Serbia), Cassandre Warnauts şi Jean Yves Roubin (Belgia).
      Soldaţii. Poveste din Ferentari este o producţie Hi Film Productions (România) în coproducţie cu Film House Bas Celik (Serbia) şi Frakas Productions (Belgia), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Film Center Serbia, Ministerul Culturii şi Informaţiei Serbia, Tax Shelter of Belgian Federal Government, Casa Kafka Pictures prin Belfius şi Eurimages. A fost finanţat de Proximus Belgia şi Living Pictures Serbia, dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Cinelink Sarajevo şi cu sprijinul Mobra Film. Soldații. Poveste din Ferentari a fost selectat și în competiția oficială a Festivalului de Film de la San Sebastián (22 - 30 septembrie).
Detalii: facebook


 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: hi film productions, ivana mladenovic, soldatii poveste din ferentari film

Opinii: