REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Soldații. Poveste din Ferentari”, de Ivana Mladenović, premieră în 2 februarie 2018


     Soldații. Poveste din Ferentari, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenović, va fi lansat în cinematografele românești pe 2 februarie 2018. Pelicula, o adaptare liberă după romanul cu acelaşi titlu scris de Adrian Schiop şi publicat la Editura Polirom în 2013, îi are în rolurile principale pe Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai. Scenariul este semnat de Ivana Mladenović şi Adrian Schiop, imaginea de Luchian Ciobanu, montajul este realizat de Cătălin Cristuţiu, costumele de Maria Pitea, de scenografie este responsabil Adrian Cristea, iar de machiaj Maria Andreescu. Producători sunt Ada Solomon, Jelena Mitrovic (Serbia), Cassandre Warnauts şi Jean Yves Roubin (Belgia). 
     Soldaţii. Poveste din Ferentari este o producţie Hi Film Productions (România) în coproducţie cu Film House Bas Celik (Serbia) şi Frakas Productions (Belgia), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Film Center Serbia, Ministerul Culturii şi Informaţiei Serbia, Tax Shelter of Belgian Federal Government, Casa Kafka Pictures prin Belfius şi Eurimages. Filmul este finanţat de Proximus Belgia şi Living Pictures Serbia, dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Cinelink Sarajevo şi cu sprijinul Mobra Film. Pelicula are premiera mondială pe 10 septembrie, când sunt programate cinci proiecții în secțiunea „Discovery” a celei de-a 42-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Toronto (7 - 17 septembrie 2017). Premiera de gală va avea loc în prezența regizoarei Ivana Mladenović, actorului și scenaristului Adrian Schiop și a producătoarei Ada Solomon.
     Soldații. Poveste din Ferentari a fost selectat și în competiția oficială a Festivalului de Film de la San Sebastián 2017 (22 - 30 septembrie). Filmul este distribuit la nivel internațional de Beta Cinema, iar în România de microFILM.
Detalii: facebook

 
(4.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: hi film productions, ivana mladenovic, soldatii poveste din ferentari film

Opinii: