REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Sieranevada”, lansare pe Blu-ray la TIFF 2017


     Sieranevada, regizat de Cristi Puiu, va fi lansat oficial într-o ediție de colecție (carte și Blu-ray), luna viitoare, la Cluj-Napoca.
     Evenimentul are loc la TIFF Lounge, pe 8 iunie, de la ora 16, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania.
     Cu un tiraj limitat de 979 de exemplare, ediția de colecție cuprinde filmul în format Blu-ray (cu subtitluri în engleză și franceză), însoțit de un interviu realizat de George Șerban (cu versiuni în engleză și franceză), precum și de o selecție de 32 de fotografii din seria Sieranevada. Ediția a fost realizată cu sprijinul Raiffeisen Bank, Țuca Zbârcea & Asociații și iadasarecasa.
     Fotografiile au fost făcute de Cristi Puiu la începutul anului trecut, în București, după terminarea filmărilor de la Sieranevada. Ele fac parte dintr-o serie din care a fost selectată și imaginea afișului. Fotografiile, în format 100x70 cm, vor fi expuse la Galeria Baril din Cluj-Napoca, în perioada 8 iunie–30 iulie 2017, iar vernisajul va avea loc tot pe 8 iunie, ora 18:00, în spațiul galeriei, la Centrul de Interes, strada Fabrica de chibrituri nr. 9A.
     Blue-ray-ul include o secvență inedită de 3 minute, care a fost tăiată la montaj. În plus, fiecare exemplar al ediției va fi unicat. Pachetul conține câte un set de replici din film, scrise de mână chiar de regizorul și scenaristul Cristi Puiu.
     Din 15 iunie, ediția de colecție poate fi cumpărată din rețelele librăriilor Cărturești, Humanitas și Librarium din toată țara.
     Detalii Facebook
(30.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: blu ray sieranevada, cristi puiu, sieranevada film, tiff 2017

Opinii: