REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Sieranevada” a deschis Seara Filmului Românesc la ANONIMUL 13


     Sieranevada, cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu, a fost prezentat în deschiderea Serii Filmului Românesc la ANONIMUL, marți, 9 august.
     Proiecția a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Cristi Puiu, actrițele Dana Dogaru și Ana Ciontea și producătorul Anca Puiu.
     După cum a mărturisit Cristi Puiu, ideea filmului pornește de la o întâmplare petrecută la parastasul tatălui său. „Sunt câteva povești care sunt adevărate, pe care le-am pus în film. Povestea din mașina- pe care o povestește Lary (Mimi Brănescu) e minciuna pe care a spus-o fratele meu tatălui meu.”
     „Mi-a făcut mare plăcere și îmi face mare plăcere să fac parte din povestea aceasta, scrisă și făcută de Cristi Puiu,” a mărturisit Ana Ciontea. Producătorul Anca Puiu s-a referit la distribuția în cinematografe și la dificultatea de a distribui film cu o durata de aproape 3 ore, Cristi Puiu adăugând: „Faptul că fac filme lungi e o problemă în primul rând pentru mine. Mi-ar plăcea ca filmele pe care le fac să circule, dar e ceea ce simt atunci când fac filmul, aceea e durata și acolo mă opresc.”
     Sieranevada va rula în cinematografele din România din 9 septembrie.
     Seara Filmului Românesc a continuat cu scurtmetrajele Ninel (regia Constantin Popescu) și Oase pentru Otto (regia Matei Lucaci-Grunberg) – proiectat în prezența scenaristei Lia Bugnar și producătorului Anghel Damian – și lungmetrajul Miracolul din Tekir (regia Ruxandra Zenide), reprezentanta echipei fiind actriței Dorotheea Petre.
     ANONIMUL 13 se desfășoară în perioada 8-14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
     Detalii: Festival-Anonimul.ro
(10.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anonimul film festival 2016, cristi puiu, dorotheea petre, lia bugnar, miracolul din tekir film, sieranevada film

Opinii: