REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Serile Filmului Românesc la Iași continuă în 2016


     Astăzi, 1 decembrie 2015, de Ziua Națională a României, Asociația Studenților Jurnaliști din Iași, organizatorul și inițiatorul evenimentului „Serile Filmului Românesc”, decretează Ziua Națională a Filmului Românesc.
    Cu această ocazie, ASJ anunță că Festivalul „Serile Filmului Românesc” va continua în 2016 cu cea de-a VII-a ediție, la Iași, în perioada 4-8 mai. Noul concept pune accentul pe tineri cineaști, pe dialogul dintre ei și personalitățile deja consacrate în domeniu. În acest sens, noua imagine a festivalului este realizată de un tânăr grafician român: Grafo Dragoș. De asemenea, din echipa SFR fac parte atât tineri absolvenți ai Universității „Al. I. Cuza” din Iași, cât și actuali studenți, toți fiind membri ai Asociației Studenților Jurnaliști din Iași.
     Despre ediția din 2016, Andrei Giurgia, directorul festivalului, spune: „Serile Filmului Românesc propune, pentru anul 2016, o nouă abordare. Fiind singurul festival de film dedicat în întregime cinematografiei românești, ediția următoare va marca câteva date importante din istoria cinematografiei noastre. Producții noi, altele de referință și documentare vor fi văzute în cele mai importante zone istorice din oraș.” În plus, SFR va aduce peste 40 de personalități din lumea filmului la Iași.
     SFR se bucură de sprijinul Universității „Petre Andrei” din Iași (UPA), în calitate de partener al evenimentului.
     Detalii: www.festivalsfr.ro // Facebook // Youtube


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociația studenților jurnalisti din iasi, festivalul „serile filmului românesc”, iasi, universitatea „petre andrei” din iași

Opinii: