REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSerialul online de comedie „CASTiNG” are premiera în decembrie


     Din 14 decembrie, CASTiNG, cel mai așteptat serial online de comedie, ajunge pe YouTube. Olimpia Melinte, Andreea Șovan, Ana Udroiu și Romina Sehlanec intră în pielea personajelor imaginate de ele, într-o producție independentă semnată de DIUD și distribuită gratuit, pe parcursul a 8 săptămâni, pe canalul casting.series.
     Primul serial gratuit de comedie care te ajută să înțelegi că actoria nu-i pe gratis, CASTiNG spune povestea a patru prietene actrițe mereu în căutarea succesului. De-a lungul celor 8 episoade, Gina, Carmen, Vali și Miss, patru actrițe cu acte în regulă, recurg la modalități creative de a face față eșecurilor profesionale și provocărilor vieții cotidiene. Sunt gata să întoarcă lumea cu susul în jos, trecând printr-un spectru larg de situații: sensibile, ilare și uneori chiar ilegale.
     Inspirat din evenimente și personaje cât de cât reale, scenariul serialului CASTiNG  este semnat de cele patru protagoniste. Regia primelor 8 episoade a fost realizată de 6 regizori tineri, cunoscuți pentru abordările curajoase și proiectele îndrăznețe în care s-au implicat de-a lungul timpului: Millo Simulov, Andrei Gheorghe, Florin Babei, Iliana Dumitrache, Roxana Andrei și Andrei Ion.
     Actorul Ionuț Grama, regizorul și producătorul Dan Chișu, actrițele Emilia Dobrin și Dana Voicu, producătorul Codin Maticiuc și comedianul Ionuț Bodonea (10 lucruri) se numără printre vedetele care-și fac simțită prezența în primul sezon al serialului CASTiNG, interpretând personaje secundare și condimentând povestea prin apariții savuroase. Filmările s-au desfășurat pe parcursul a 28 de zile, în peste 15 locații din București, iar eforturile de producție au presupus coordonarea unei echipe de peste 40 de profesioniști din domeniul cinematografiei, specialiști în conținut online și divertisment, stiliști și make-up artiști.
     „Prin ce se deosebește CASTiNG de celelalte produse distribuite gratuit online este faptul că s-a muncit foarte mult la el și cred că a ieșit atât de bine încât poate concura cu seriale foarte populare de pe TV. Ne-am înțeles de minune cu fetele la filmare, chiar dacă au fost multe zile, uneori foarte stresante. Ne-a ajutat mult faptul că ele au scris scenariile și își cunosteau bine personajele. Ca producător pot să spun că serialul reprezintă un flagship pentru o nouă direcție spre care ne îndreptăm, aceea de producători de content. Până la finalul lui 2018 vrem să lansăm mai multe emisiuni online, iar CASTiNG este punctul de plecare în această aventură și deja ne facem planuri pentru sezonul 2,” anunță Andrei Gheorghe, unul dintre regizori și producătorul serialului.
     Din 14 decembrie, în fiecare zi de joi, este lansat un nou episod din cel mai nou serial online din România.
     Detalii: CASTiNG
 

 
(22.11.2017)

Cuvinte cheie: andrei gheorghe, casting serial, olimpia melinte, serial online, youtube

Opinii: