REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSergiu Nicolaescu. Ianuarie. În fiecare an


     Evenimentul "Sergiu. Ianuarie. În fiecare an" este organizat de Fundaţia Sergiu Nicolaescu şi Uniunea Cineaştilor din România. Regizorul care a realizat 63 de filme în 40 de ani de carieră face parte din istoria cinemaului românesc, iar câteva dintre filmele lui au fost proiectate într-un program special la Cinema Studio.    
Expoziţia de fotografii a inaugurat Galeriile Uniunii Cineaştilor de la Cinema Studio şi este realizată de Radu Corciova, care a semnat scenografia multor filme regizate de Sergiu Nicolaescu.
Vernisarea expoziţiei şi proiecţia ultimului interviu al regizorului, realizat de Laurenţiu Damian pentru TVR, au prilejuit întâlnirea colaboratorilor şi prietenilor lui Sergiu Nicolaescu.
Anuşavan Salamanian, care a fost inginer de sunet la peste 35 de filme regizate de Sergiu Nicolaescu, de la Dacii (1966) până la Triunghiul morţii (1999), ne-a mărturisit că "Sergiu mi-a fost ca un frate".
 

Cuvinte cheie: fundatia sergiu nicolaescu, laurentiu damian, radu corciova, sergiu nicolaescu, uniunea cineastilor din romania

Opinii: