REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmScurtmetrajul „Artă”, în regia lui Adrian Sitaru, la Festivalul Internaţional de la Veneţia


Filmul lui Adrian Sitaru a fost selecţionat în secţiunea Orizzonti din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia (27 august-6 septembrie),

care promovează şi premiază cele mai inovative şi avangardiste producţii. 
Regizorul român a mai fost la Festivalul de la Veneţia cu Pescuit sportiv, care a avut premiera mondială în cadrul Venice Days. 
Artă este un film născut din discuţiile avute în timpul dezvoltării scenariului de lungmetraj Fixeur, despre o minoră traficată sexual. Gândul că va trebui să căutăm o fată de 14 ani pentru acest rol ne-a făcut să analizăm mult mai atent ce înseamnă abuz şi cât de uşor putem deveni abuzatori în numele cauzelor drepte, în numele jurnalismului de calitate sau al artei”, spune Adrian Sitaru despre noul său film. 
Artă este un scurtmetraj de 19 minute, o producţie independentă 4 Proof Film. Din distribuţie fac parte Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus şi tânăra Iulia Crişan. Imaginea este semnată de Adrian Silişteanu, iar montajul de Andrei Gorgan.


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian sitaru, arta, festivalul de la venetia, scurtmetraj romanesc

Opinii: