REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Scurtmetrajul „Artă”, în regia lui Adrian Sitaru, are portofoliu de Oscar


În mai puţin de două luni de la premiera mondială a scurtmetrajului Artă în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, regizorul român a fost distins cu patru premii.

În octombrie a câştigat Prix Format Court la Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur, iar în aceste săptămâni alte 3 premii. Artă a fost distins cu Premiului Louis Le Prince pentru Cel mai bun film de scurtmetraj din competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Leeds, ceea ce-l califică pentru înscrierea la Oscar.
Cel mai bun film de scurtmetraj la Sleepwalkers International Short Film Festival din Estonia şi Premiul pentru Cel mai bun scenariu în cadrul celei de-a 22-a ediţii a Ozu Film Festival, Italia. 
Elogiat de presa britanică drept “un film captivant despre manipulare, desăvârşit printr-o superbă execuţie tehnică”, scurtmetrajul relatează modul prin care un regizor şi un director de casting încearcă să convingă mama unei adolescente să accepte ca fiica ei să joace rolul unei minore abuzate sexual în următorul lor film. Scurtmetrajul este un film născut din discuţiile avute în timpul dezvoltării scenariului de lungmetraj Fixeur, care va intra în producţie în luna februarie 2015. 
Adrian Sitaru a încheiat recent filmările pentru cel de-al patrulea film de lungmetraj al său, intitulat La timp, care nu a obţinut sprijin financiar din partea Centrului Naţional al Cinematografiei şi care a fost selectat în cadrul Festival de Cinéma Européen des Arcs, secţiunea Work-in-Progress. 
Artă este o producţie 4 Proof Film, 100% independentă. Din distribuţie fac parte: Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus şi tânăra Iulia Crişan. Imaginea este semnată de Adrian Silişteanu, iar montajul de Andrei Gorgan.
Detalii: www.4prooffilm.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 4proof film, adrian silisteanu, adrian sitaru, arta, la timp, scurtmetraje romanesti

Opinii: