REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmScurtmetraje româneşti la SHORT FILM CORNER


     Asociația Secvențe anunță scurtmetrajele care vor face parte din programul Romanian Short Waves 11. Filmele selectate în programul Romanian Short Waves vor participa la Short Film Corner, un eveniment destinat profesioniștilor din industria de cinema dedicată scurtmetrajului, secțiune non-competitivă a Festivalului de Film de la Cannes (14-19 mai, 2018).
     Cele 14 filme de scurtmetraj selectate pentru ediția din acest an a programului Romanian Short Waves sunt: Scris/Nescris (regia Adrian Silișteanu), 500 (regia Bogdan Albu), Sărbătoritul (regia Sabin Dorohoi), Miss Sueño (regia Radu Potcoavă), Splendida moarte accident (regia Sergiu Negulici), Salix Caprea (regia Valeriu Andriuță), Granițe (regia Andra Chiriac), Cel mai bun client (regia Serghei Chiviriga), Omul care ține liftul (regia Sergiu Lupșe), Lapsus (regia Ana Mărgineanu), Vampirismus (regia Massimiliano Narduli, Gabrielle Saffioti), Prima lovitură (regia Peter Kerek), Blocul 5 (regia Ioana Baila) și In the Frame (regia Ion Gnatiuc).
La acestea, se adaugă A Long story short de Andrei Olanescu, Pharmacia erotica de Gheorghe Preda și John 746 de Ana Vijdea.
     Din programul Romanian Short Waves 11 care va însuma aproximativ 200 de minute de film, o proiecție specială de 110 minute va avea loc vineri, 18 mai, începând cu orele 15.00, în Sala F a Palatului Festivalului.
     Romanian Short Waves este un program produs de Asociația Secvențe. Institutul Cultural Român de la Paris susţine şi în acest an participarea programului la SHORT FILM CORNER CANNES 2018, având în vedere modul de selecţionare a filmelor şi profesionalismul prezentării acestora, considerând acest program reprezentativ la nivel naţional.
     Filmele au fost selecţionate ca urmare a unui anunţ public de înscrieri, făcut cu ajutorul CNC şi în media online, fiind primite peste 30 de filme.
     Lansat în anul 2004, Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice. Secțiunea oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea de a-și prezenta filmele selecționerilor de
festivaluri, agenților, cumpărătorilor și de a pune bazele unor viitoare colaborări.
     La ediția din 2017 au fost înscrise 3.767 de scurtmetraje din 107 de țări, scurtmetraje care au înregistrat peste 21.000 de vizionări în cadrul proiecțiilor din săli și a bibliotecii virtuale.
     Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurtmetraj și de aceea, participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.
Detalii: facebook
(23.04.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia secvente, cannes short film corner 2018, romanian short waves 2018

Opinii: