REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Scurtmetraje în premieră la TIFF 2014


     Una dintre puţinele posibilităţi de a vedea scurtmetraje este vizionarea la un festival. Zilele Filmului Românesc de la TIFF au prilejuit întâlnirea cu filmele, dar şi cu realizatorii lor. Trei dintre ele au avut premiera naţională pe 4 iunie

- Kowalski (regia Andrei Creţulescu), Să mori de dragoste rănită (regia Iulia Rugină), O lume Nouă (regia Luiza Pârvu). În aceeaşi zi a fost vizionarea scurtmetrajului Plimbare (regia Mihaela Popescu). O parte din echipele care au lucrat la aceste filme a venit la întâlnirea cu publicul.

Scenarista Oana Răsuceanu, care, împreună cu Iulia Rugină şi Ana Agopian, a lucrat la proiectul Să mori de dragoste rănită, ne-a povestit cum au ajuns la această idee, o nouă colaborare cu Actoriedefilm.ro.
 

      Alexandru Papadopol este actor şi producător, împreună cu Dragoş Bucur şi Dorian Boguţă, la filmul Să mori de dragoste rănită, care a luat Premiul ZFR pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc.După vizionarea filmului şi discuţiile cu publicul, Papadopol a stat de vorbă cu Magda Mihăilescu despre proiectele lui ca actor şi producător.

 
Imagine: Iulia Voicu
 

Cuvinte cheie: kowalski, o lume noua, sa mori de dragoste ranita, scurtmetraj romanesc, zilele filmului romanesc la tiff

Opinii: