REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Scurtcircuit”, în competiția oficială a Shanghai IFF 2017


     Scurtcircuit, regizat de Cătălin Saizescu, este singurul film românesc selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Shanghai (17 - 26 iunie 2017), unde președintele juriului este Cristian Mungiu.
     Inspirat din tragicul eveniment din august 2010, când la București au murit mai mulți nou-născuți prematuri în incendiul care a cuprins salonul de terapie intensivă neonatologie a maternității Giulești, filmul spune povestea de dragoste a doi adolescenți, Melania și Emi, prinși în vâltoarea catastrofei.
     Din distribuția filmului fac parte actorii Oana Ștefănescu, Magda Catone, Maruca Băiașu, Manuel Nicolae, Georgiana Saizescu, Dorel Vişan, Ionel Mihăilescu, Constantin Florescu, Adrian Văncică, Nicodim Ungureanu, Paula Chirilă, Valentin Popescu, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonţ, Doru Ana, Andras Demeter, Gabriel Spahiu. Filmul este produs de Nerv Film și Cinemagix ID cu sprijinul CNC.
     După premiera mondială de la Shanghai pe 20 iunie 2017, Scurtcircuit va fi lansat în cinematografele din România în toamna acestui an.
 
(19.06.2017)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: catalin saizescu, festivalul international de film shanghai 2017, magda catone, maia morgenstern, scurtcircuit film

Opinii: