REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmScrisoare de la admiratorii germani ai lui Adrian Sitaru


     După proiecția la Forum Berlinale a filmului Ilegitim, regizat de Adrian Sitaru, am primit un mesaj de la câțiva cinefili din Germania.
”Suntem încântați de participarea românească la Berlinale Forum. Filmul lui Adrian Sitaru, pe care l-am văzut în acest an, a fost cel mai impresionant și, de necontestat, cel mai bine realizat.
Nu lucrăm în industria cinematografică, suntem doar iubitori de film. Suntem patru prieteni – un italian, un portughez și doi germani – și am văzut filmul la Cubix. Toți credem că ar fi trebuit să participe în competiția principală a festivalului.
Suntem impresionați de felul în care este realizat, filmat, de lipsa scenariul și felul în care se face improvizație, de fantasticul joc actoricesc. Felicitări din inimă!
Toți credem că filmele românești merită o mai mare audiență, pentru că prezintă probleme conflictuale majore, într-o abordare personală, fără teamă de intensitatea scenelor, dar și fără să-l ofenseze pe spectator. Bravo!
Ne dorim să vedem mai multe filme din această excelentă cinematografie!”
Pino Valenti, Silvia Magalhaes, Kiko Jacobs, Lennard Strehl
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian sitaru, forum berlinale 2016, ilegitim film, illegitimate film

Opinii: