REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Salix Caprea”, premiat la Festivalul de Film „La Cabina”


     Scurtmetrajul Salix Caprea, regizat de Valeriu Andriuță, a câștigat premiile pentru cea mai bună regie și cel mai bun scenariu la Festivalul Internațional de Film De mediu-metraj „La Cabina” în 2018.      Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, iar cele două premii au ajuns luna trecută la sediul instituției.
     În Salix Caprea, un primar de sat și polițistul îl anchetează pe un suspect de furt, când un telefon schimbă complet situația. Primarul este anunțat că, a doua zi, șeful partidului și o delegație din America vin în vizită.
     Din echipa de filmare au mai făcut parte: Virgiliu Mărgineanu, Mariana Liurca, Tudor Andronache, Vitalie Bantas, Ion Banaru, Roman Cantir, Galina Rosca, Elena Porumbescu, Iulia Andriuță, Petre Osman.
     Detalii: Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova FB
(06.03.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festivalul international de mediu metraj la cabina, ion banaru, salix caprea film, tudor andronache, valeriu andriuta, vitalie bantas

Opinii: