REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Să nu ucizi” intră în cinematografe din 1 martie


     Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution anunță premiera în cinematografe a filmului semnat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru. Inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România acum trei ani, Să nu ucizi reprezintă debutul în lungmetraj al celor doi regizori și va putea fi văzut în cinematografe din 1 martie.
     Cristian este un chirurg tânăr şi ambițios pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-și familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.
     Din distribuție fac parte actorii: Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionuț Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Seleși, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Mălai, Rolando Matsangos, Iulia Verdeș, Mihai Bauman. „Putem spune că e un proiect al unei generații. Mulți dintre noi am fost colegi, iar atunci când lucram la scenariu recunosc că am scris cu unii dintre ei în minte”, mărturisește Gabi Șarga.
     „Pentru mine, Să nu ucizi este despre fiecare dintre noi, despre alegerile pe care le facem și prețul lor: alegem să tăcem sau ne revoltăm, acționăm sau plecăm capul, ne ascultăm conștiința sau o sufocăm cu justificări. Să nu ucizi ne confruntă cu consecințele acestor alegeri” declară Adina Sădeanu, producătorul filmului, și continuă: „E incomod de la primul cadru până la ultimul. Într-o lume în care toate răspunsurile par a fi la un click distanță, e esențial să nu uităm să ne punem întrebări.”
     Cătălin Rotaru spune că „este un film în care probabil mulţi se vor recunoaște pentru că toţi am fost în viaţă eroi pentru cinci minute. Din păcate, doar pentru cinci minute.”
     Filmul a avut premiera mondială în cadrul competiției celei de-a 34-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșpovia și este produs de Axis Media Production și Green Cat Film.
     Imaginea e semnată de Tudor Platon, montajul de Andrei Iancu, sunetul de Ștefan Azaharioaie, iar scenariul și regia sunt realizate de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru.
     Detalii: Să nu ucizi FB


 
(06.02.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: catalin rotaru, gabi virginia sarga, premiera romaneasca, sa nu ucizi film, tudor platon

Opinii: