REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmS-a deschis expoziția „CineBucurești.100 de ani de modernitate”


     În perioada 1 septembrie - 1 octombrie 2017, la Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Suţu, va putea fi vizitată expoziţia CineBucureşti.100 de ani de modernitate - lectura modernităţii bucureştene prin prezentarea apariţiei şi devenirii sălilor de cinema.
     Expoziţia face parte din proiectul cultural CineBucureşti.100 de ani de modernitate, iniţiat de Asociaţia Pro Cultura și co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Naţional.
     Expoziţia surprinde istoria sălilor de cinema din București prin fotografii, desene de arhitectură şi texte. Materialele acestea sunt rezultatele  unei cercetări şi documentări istorice, sociologice şi de arhitectură, reprezentând un demers argumentativ pentru susţinerea conservării sălilor de cinema pentru calităţile lor arhitecturale şi urbanistice.
     Cu această ocazie va fi organizată și conferinţa Sala de cinema în oraş pe 27 septembrie 2017, orele 18:30, la Palatul Suțu. Conferința va completa expunerea vizuală cu prelegeri susţinute de specialişti din domeniile arhitecturii şi filmului, având ca subiect arhitectura insuficient explorată a sălilor de cinema, implicând totodată înţelegerea filmului ca instrument de educaţie cultural - artistică.
     Manifestările proiectului cultural vor continua şi în luna octombrie, cu proiecţii de film cu dezbateri, sub genericul La film în oraş, la cinematografele UNION, EFORIE şi EUROPA.
     Detalii: pro-cultura.org.ro
(01.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: administratia fondului cultural national, asociatia pro cultura, cinebucuresti 100 de ani de modernitate, conferinta sala de cinema in oras, sali de cinema bucuresti

Opinii: