REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRomânia la Human Rights Film Days


     În perioada 1-14 decembrie 2017, în patru orașe turcești, Istanbul, Ankara, Giresun și Kars va avea loc cea de-a VII-a ediție a festivalului Human Rights Film Days. 
     Evenimentul dedicat drepturilor omului este organizat anual de Delegația UE în Turcia în parteneriat cu ambasadele, consulatele și institutele culturale din țările membre UE în Republica Turcia, plus clusterul EUNIC Turcia.
     Ca în fiecare an, Festivalul își propune să transmită un mesaj cu o încărcătură aparte, în special în ceea ce privește libertatea de expresie și demnitatea umană.
     Și tot ca în fiecare an, ICR Istanbul susține participarea țării noastre în cadrul festivalului, cu filmul românesc Chuck Norris vs. Communism (2015), în regia Ilincăi Călugăreanu. Pelicula va avea patru proiecții în fiecare dintre orașele gazdă.   
     De asemenea, pentru ediția de anul acesta a Human Rights Film Days, ICR Istanbul susține participarea Irinei Margareta Nistor, care va susține sesiuni de Q&A și o conferință despre filmele din perioada comunistă, despre cenzură, cât și despre filmele din noul val al cinematografiei românești.
     Irina Margareta Nistor va fi prezentă în Republica Turcia pe 11 decembrie 2017 la Ankara și pe 12 decembrie 2017 la Istanbul.
     Detalii: www.icr.ro      
(15.11.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: chuck norris vs. communism film, documentare romanesti, ilinca calugareanu, institutul cultural roman istanbul, irina margareta nistor

Opinii: