REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



România, invitată la Festivalul Internațional de Film de Scurt Metraj Istanbul


     Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” de la Istanbul anunță participarea României la Festivalul Internațional de Film de Scurt Metraj İFSAK 2019 - ediția 25. Festivalul va avea loc la Istanbul, în perioada 3 – 5 mai 2019, la Clubul IFSAK. România participă ca țară invitată special la festival, în cadrul unei secțiuni aparte, scurt metrajele românești prezentate neintrand în competiție.
     La acest eveniment, Româniaprin reprezentanța ICR Istanbul, a propus participarea cu producția Cadoul de Crăciun, regizor Bogdan Mureșanu, un film multi premiat la cele mai sonore evenimente de gen din întreaga lume. Cadou de Crăciun are acum un portofoliu care îl califică pentru o nominalizare la Premiul Oscar, la secțiunea scurtmetraj
     Partenerul turc, IFSAK, a alcătuit o întreagă listă de scurt metraje românești de succes care, chiar dacă au mai fost prezentate în cadrul unor festivaluri cinematografice: Spid, regizor Bogdan Muresanu, Offstage, regizor Andrei Huțuleac, Plan B, regizor Simona Sava şi Prăjitorul de pâine, regizor  Cristian Pop.
     IFSAK a fost fondată în anul 1959 și de atunci, clubul a susținut industria  fotografiei și a cinematografiei, având mai multe seminarii și organizând multe evenimente de gen.
 
(2.05.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cadoul de craciun scurtmetraj, festival de scurtmetraj istanbul 2019, offstage film, plan b short film, prajitorul de paine film

Opinii: