REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Roboțelul de aur” și „Dispozitiv 0068” printre câștigătorii BUZZ CEE 2016


     Sâmbătă, 7 martie, la Sala Teatrului George Ciprian din Buzău a avut loc gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE (4-8 mai), dedicat cinematografiei din Europa Centrală și de Est.
     Sin & Illy Still Alive (Germania, 2014), lungmetrajul de debut al regizoarei Maria Hengge, a fost desemnat câștigătorul trofelului Long BUZZ, primind servicii de postproducție în valoare de 7000 Euro din partea Cinelab România.
     Trofeul Real BUZZ pentru Cel mai bun documentar a fost oferit producției Roboțelul de aur, realizată de Mihai Dragolea și Radu Mocanu, iar scurtmetrajul Dispozitiv 0068, regizat de Radu Bărbulescu, a primit trofeului Short BUZZ. Ambele filme au primit și servicii de postproducție în valoare de 2000 de Euro din partea Cinelab România.
     Zăpada/ Snow (Bulgaria, 2015), în regia lui Ventsislav Vasilesv, a fost ales de către public drept câștigător al trofeului Pop BUZZ. De asemenea, filmul a primit și o mențiune specială din partea juriului competiției de lungmetraj.
     Detalii: Buzzcee.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: buzz cee 2016, festival de film la buzau, golden robot film, reteaua film, robotelul de aur film, the network film

Opinii: