REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRezidența de scenaristică PUSTNIK anunță primii invitați ai ediției 2019


     Primi cineaști invitați la cea de a cincea ediție a rezidenței de scenaristică Pustnik, care va avea loc între 2-10 septembrie la Portul Cultural Cetate, au fost anunțați.
     Timp de nouă zile, opt cineaști (trei din România și cinci din afara țării) aflați la primul sau al doilea lungmetraj își vor dezvolta proiectele în cadrul Pustnik. Pe întreg parcursul rezidenței, invitații internaționali ai ediției – producători, scenariști și cineaști prestigioși – vor conduce sesiuni de îndrumare cu participanții, masterclass-uri, mese rotunde și vor purta discuții despre oportunitățile de co-producție cu România.
     Invitații confirmați pentru cea de a cincea ediție sunt Soudade Kadaan (Siria), Laurence Coriat (Franța / UK), Bianca Oana (România).
     Laurence Coriat a scris pentru regizorul Michael Winterbottom’s scenariile filmelor Wonderland (câștigător la Cannes în 1999) și A Mighty Heart (în 2006, film cu Angelina Jolie, nominalizată la Globurile de Aur pentru rol). În 2001 a co-scris scenariul filmului Me Without You, în regia Sandrei Goldbacher, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția.
În 2016 a participat la Writers Room, organizat de BBC, unde l-a cunoscut pe Hossein Amini, producătorul serialului BBC – McMafia. Serialul se află în producție, Laurence fiind creditată ca scenarist pe câteva episoade.
     Soudade Kadaan a câștigat în 2018 la Festivalul de Film de la Veneția – The Lion of The Future, pentru lungmetrajul ei de debut intitulat The Day I Lost My Shadow. Filmul și-a continuat circuitul în festivaluri precum TIFF Canada, BFI Londra, Bussan sau Rotterdam. La începutul anului 2019, scurtmetrajul său Aziza a câștigat Marele Premiu al Juriului la Sundance.
     Bianca Oana este o scenaristă și producătoare din România, care a co-scris lungmetrajul Loverboy (regia Cătălin Mitulescu), prezentat la Cannes în 2012, secțiunea Un Certain Regard. A produs documentarul de debut Stingeți becurile al Ivanei Mladenović, Toto și surorile lui, de Alexandru Nanău, și lungmetrajul de debut al Adinei PintilieTouch Me Not, câștigător al Ursului de Aur la Berlin în 2018. În prezent lucrează la cel mai nou documentar al lui Alexandru Nanău – Project C (titlu de lucru)
     Participanții vor fi aleși de Andreea Borțun (scenarist și regizor, România) și Bryn Chainey (scenarist și regizor, Marea Britanie/Australia), co-fondatori ai programului Pustnik.
    Deadline-ul pentru aplicații este 22 aprilie 2019, iar înscrierea se poate face online, accesând www.pustnik.com. Puteți găsi toate informațiile despre acest proces în secțiunea How to apply. Rezidența nu presupune taxe de înscriere sau participare, organizatorii acoperind costurile de cazare, masă și transport din București la Port Cetate, locația rezidenței.
     Detalii: www.pustnik.com // How to apply
 
(18.04.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bianca oana, inscrieri pustnik, laurence coriat, pustnik 2019, rezidenta scenaristica, soudade kadaan

Opinii: