REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRetrospectivă Corneliu Porumboiu la Festivalul Internațional de Film din Syros


Regizorul Corneliu Porumboiu este invitat special, cu prilejul retrospectivei filmelor sale, cu sprijinul Institutului Cultural Român, la cea de-a treia ediție a Festivalului International de Film din Syros (2-10 iulie).

     Festivalul este unul dintre cele mai importante din Grecia și din zona Mării Egee și vizează promovarea internațională a filmului grecesc și balcanic. Tema acestei ediții este legătura dintre film și geografie.
Retrospectiva cinematografiei lui Corneliu Porumboiu, unul dintre evenimentele centrale ale acestei ediții, cuprinde filmele A fost sau n-a fost? (2006), Polițist, Adjectiv (2009), Când se lasă seara peste București sau Metabolism (2013), Al doilea joc (2014) și, în premieră în Grecia, Comoara (2015), film distins cu premiul „Un Certain Talent“ la Festivalul de la Cannes. Regizorul va fi prezent la proiecții.
Detalii: www.icr.ro / syrosfilmfestival.org

 
 Galerie Foto

Cuvinte cheie: a fost sau n-a fost film, comoara film, corneliu porumboiu, retrospectiva corneliu porumboiu, syros film festival

Opinii: