REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Regizorul Radu Muntean şi actriţa Anda Guţi la Alter-Native 26


     Ediţia din 2018 a Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj Alter-Native, care se va desfășura între 7 şi 11 noiembrie, îi are ca invitați speciali pe regizorul Radu Muntean şi actriţa Andra Guți.
     Cel mai nou lungmetraj al cineastului Radu Muntean, Alice T. va fi lansat în cinematografele din România vineri, 9 noiembrie, dată la care filmul va putea fi vizionat şi în cadrul Festivalului Alter-Native. Vor fi prezenţi la proiecţia din Palatul Culturii regizorul Radu Muntean, coscenaristul Răzvan Rădulescu şi protagonista filmului, actriţa Anda Guţi.
     Coproducţia România-Franţa-Suedia a avut premiera mondială pe 4 august, în cadrul competiției internaționale a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. Filmul spune povestea lui Alice Tarpan care are, la cei aproape 17 ani ai săi, o adolescență complicată. Nu e vorba doar de problemele de la școală sau că nu e sigură cu cine a rămas gravidă, dar mai ales de faptul că mama ei adoptivă a aflat de toate acestea. Interpreta rolului principal, Anda Guţi, a câştigat la Locarno premiul pentru cea mai bună interpretare feminină.
    
 
(25.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alice t. film, alternative 2018, andra guti, marta meszaros, radu muntean

Opinii: