REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRegizorul Emanuel Pârvu debutează în lungmetraj


     Pe un deal din preajma orașului Câmpulung Muscel, Emanuel Pârvu, directorul de fotografie Silviu Stavilă, actorii Șerban Pavlu, Rodica Negrea și Mihai Dinvale, plus numeroasa echipă tehnică, filmează secvențe pentru Partea nu prea fericită a lucrurilor / The Side (titlu de lucru). Trebuie să pândească soarele, ca să aibă racord de lumină, trebuie să facă pauză când trec avioane, care au culoar de zbor prin zonă. În rest, ciripit de păsărele, lătrat de câini, zgomote de animale (domestice).
     ”Partea nu prea fericită a lucrurilor” e că a plouat intens și tot dealul e plin de nămol, ceea ce mă determină să împrumut niște ”gumari” de la localnici. Echipa stătea acolo de o lună și era pregătită pentru orice condiții atmosferice.
     Emanuel Pârvu a decis că, ajutat de prieteni, poate să înceapă aventura realizării unui lungmetraj independent. Producătorul este Miruna Berescu, pentru FAMart, în co-producție cu DaKino Productions și Ceramus Film. Înainte să înceapă lucrul la film, regizorul și-a testat povestea și stilistica adecvată în scurtmetrajul Meda. Povestea este centrată pe pădurarul Doru (Șerban Pavlu) căruia îi moare nevasta și se luptă cu sistemul ca să păstreze fata pe care o aveau în plasament social, dar și cu socrii (Rodica Negrea, Mihai Dinvale), care nu-i înțeleg încăpățânarea. Relațiile sociale dintr-o comunitate ”închisă”, conservatoare, cu ”munteni” gospodari și determinați, sunt surprinse, cum altfel, într-un moment de criză.
     Se trag multe duble, se discută scenele. Toți actorii sunt încântați că Emanuel Pârvu este actor și că are o altă abordare a lucrului la personaje. ”Dacă nu înțelegi, îți arată”, zice Șerban Pavlu. Au lucrat împreună la proiecte teatrale sau cinematografice, le-a plăcut scenariul. Filmul este acum în postproducție, premiera fiind preconizată pentru 2017.
Imagine: Valeriu Ciubotaru  
   
  

Cuvinte cheie: emanuel parvu, famart productions, partea nu prea fericita a lucrurilor film, serban pavlu, the side film

Opinii: