REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Război pe calea undelor”, proiecție de film la Accademia di Romania în Roma


     Ambasada României în Republica Italiană, în colaborare cu Ambasada României în Republica Federală Germania și cu Accademia di Romania în Roma, vă invită la proiecția de film Război pe calea undelor (regia Alexandru Solomon), cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.
     Evenimentul va avea loc vineri, 13 decembrie 2019, la ora 18.00, la Accademia di Romania in Roma (Piazza José de San Martin, 1). Proiecția va fi urmată de o dezbatere care îl are ca invitat special pe E. S. Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Republica Federală Germania și protagonist în cadrul filmului.
     Război pe calea undelor (2007, 108', regia Alexandru Solomon) este un film documentar despre culisele filialei românești a postului Radio Europa Liberă. Filmul povestește ce a reprezentat Radio Europa Liberă pentru România anilor ‘80, atât pentru cei care l-au ascultat în secret sau pentru cei care au lucrat acolo, cât și pentru oamenii regimului, care doreau să îl distrugă cu orice preț.
     Filmul va avea subtitrări în limba engleză.
     Participarea este permisă pe bază de rezervare la adresa roma.events@mae.ro, în limita locurilor disponibile.
     Detalii: Institutul Cultural Român
(11.12.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru solomon, emil hurezeanu, institutul cultural roman roma, razboi pe calea undelor film

Opinii: