REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRadu Potcoavă ia Trofeul Vlădutz la Dracula Film Festival 2016


     La Teatrul “Sică Alexandrescu” din Brașov, a avut loc Gala de decernare a premiilor celei de-a patra ediții a Dracula Film Festival (12-16 octombrie). Trofeul Dracula 2016 și premiul în valoare de 1000 euro i-a revenit producției suedeze The Giant / Jätten, regizate de Johannes Nyholm, „o emoționantă poveste despre oamenii pe care societatea modern tinde să îi ascundă”, după cum și-a motivate alegerea juriul format din Magnus Paulsson (Festivalul Internațional de Film Fantastic de la Lund, Suedia), Ian Rattray (Horror Channel Fright Fest) și Jonathan Lanaerts (Festivalul Internațional de Film Fantastic din Bruxelles).
     Trofeul Little Dracula pentru Cel mai bun scurtmetraj internațional i-a revenitfilmului We Together (R. Henry Kaplan, SUA) pentru “drumul foarte scurt dintre viziunea regizorală și realizarea filmului”, în timp ce Trofeul Vlădutz pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc a mers către regizorul Radu Potcoavă pentru Mă cheamă CostinO mențiune specială a fost acordată animației lui Paul Mureșan Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva. Juriul secțiunilor de scurtmetraj internațional și scurtmetraj românesc a fost alcătuit din Alexandra Safriuc, co-fondator ShortsUp, realizatorul radio George Andreescu aka Gojira și Silviu Gherman, scriitor, muzician și actor.
     Surpriza acestei ediții a fost scurtmetrajul filmat cu telefonul mobil, intitulat Nesimțito, realizat de Cătălin Moise și Flavia Negoescu, care a câștigat prima ediție a secțiunii Dracula Digital, destinată tinerilor cineaști de gen. Premiul acestei secțiuni este în valoare de 500 de Euro.
     Dracula Film Festival a avut loc în Brașov, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta. Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History. Festivalul este finanțat de Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei.
Detalii: draculafilm.ro
 
 
 
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dracula film festival brasov 2016, ma cheama costin film, mama, tata, trebuie sa va spun ceva, paul muresan, radu potcoava, trofeul vladutz

Opinii: