REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRadu Mihăileanu filmează în România


O parte a primei producții în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, History of Love, va fi filmată, începând din această săptămână, în România.

     Se va filma mai întâi în București, apoi la Cluj-Napoca, în continuarea turnajelor de la Montreal și din New York. Produs de independenții Marc Antoine Robert și Xavier Rigault (2.4.7. Films, care au la activ, încă de la debut, succesul numit Persépolis, History of Love îi are drept coproducători chiar pe Radu Mihăileanu, prin societatea acestuia Oï Oï Oï Productions, și pe Tudor și Oana Giurgiu (Libra Films). Proiectul a beneficiat de susținerea CNC și are un buget estimat de 20 milioane de dolari.
     Radu Mihăileanu, Nicole Krauss și Marcia Romano au scris scenariul după romanul omonim al lui Nicole Krauss, publicat în 2005.  Drepturile de ecranizare au fost inițial achiziționate, înainte de publicarea cărții, pentru un film regizat de Alfonso Cuarón.  
History of Love este povestea unei cărți dispărute, care reapare în mod misterios și face legătura între un bătrân care-și caută fiul și o tânără care vrea un leac pentru boala mamei.În rolurile principale sunt Gemma Arterton (Prince of Persia), Derek Jacobi (My Week with Marilyn), Elliott Gould (Ray Donovan).

 
 
 
 Galerie Foto

Cuvinte cheie: derek jacobi, gemma arterton, history of love film, povestea iubirii film, radu mihaileanu

Opinii: