REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRadu Jude – Golden Mimosa Award pentru cel mai bun scenariu


     Radu Jude a câștigat „Golden Mimosa Award” pentru „Cel mai bun scenariu” Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”), la Filmski Festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival.
     „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” a câștigat Marele premiu - Globul de Cristal la cea de-a 53-a ediție a Festivalului de Film de la Karlovy Vary și este propunerea României la pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019.
     Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” spune povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă. Lungmetrajul a avut premiera mondială la Karlovy Vary pe 2 iulie și urmează să intre în cinematografe pe 28 septembrie.
     Presa internațională de specialitate l-a numit „un semnal de alarmă inteligent” privind populismul, „un interogatoriu provocator, sarcastic şi crucial între trecut şi prezent” şi „o comedie-dramă îndrăzneaţă”.
     Detalii: Facebook
(10.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cel mai bun scenariu, golden mimosa award, imi este indiferent daca vom intra in istorie ca barbari film, radu jude, reconstituire istorica

Opinii: