REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Q.E.D.” şi „Cai Putere” la Festivalul de la Salonic


Filmul Q.E.D., scris şi regizat de Andrei Gruzsniczki, a fost selecţionat la cea de-a 55-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic (31 octombrie – 9 noiembrie).

Q.E.D. va fi proiectat în secţiunea Balkan Survey, dedicată celor mai bune producţii recente din regiune, în prezenţa regizorului. Printre cele 11 lungmetraje de la Salonic se află şi câştigătorul Palme d’Or, Winter Sleep, în regia lui Nuri Bilge Ceylan. 
În secţiunea de scurtmetraje Balkan Survey a fost inclusă şi o altă producţie Icon Production - Cai Putere, în regia lui Daniel Sandu. Scurtmetrajul este şi în selecţia de la Timishort. 
Q.E.D. are premiera în România pe 10 octombrie. Filmul este produs de Velvet Moraru, prin ICON Production, şi este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, cu contribuţia Cinema City & The Group, cu participarea Abis Studio şi HBO România. 
Detalii: facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei gruzsniczki, cai putere, daniel sandu, festivalul de film de la salonic, film romanesc, icon productions, qed, quod erat demonstrandum

Opinii: