REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Pup-o, mă!”, regizat de Camelia Popa, în cinematografe din 26 octombrie


     Comedie independentă, produsă de actorii Alin Panc și Alexandru Pop, Pup-o, mă! este debutul în regia de lungmetraj al Cameliei Popa. Filmul a avut o proiecție specială în cadrul Festivalului Indie-IPIFF și o avanpremieră în prezența echipei. Din 26 octombrie, pelicula intră în cinematografele din toată țara.
     Alin Panc, Alexandru Pop și Cosmin Seleși sunt din Zalău, așa că ideea de a face o comedie cu ”trei ciobănei” din zonă i-a venit lui Alin Panc, care i-a cooptat în proiect pe scenaristul Salex Iatma și pe regizoarea Camelia Popa. La narațiunea construită de Salex Iatma, cei trei actori au adăugat savoarea accentului ardelenesc.
     Cei trei ciobani muncesc la o stână din vârful dealului, condusă de ”baciul” Constantin Cotimanis, care i-a pus la muncă de când erau copii. Băieții au crescut și sunt dornici să cunoască femei, dar stăpânul stânei nu-i lasă la sărbătoarea din sat, Ziua Lânei, unde obiceiul e să pupi o fată și să te căsătorești cu ea. Baciul nu-și dorește ca băieții să-și știe și altceva în afară de muncă. Numai că viața le oferă, pe neașteptate, apariția a două femei tinere, o reporteră (Cătălina Grama) și o cameramană (Alexa Tofan), care eșueză cu mașina lângă stâna lor. Pretextul e construit, așa că începe o serie de întâmplări comice, gaguri, eresuri, minciuni, palme, îmbrânceli și gafe. Tică (Alin Panc) este manipulator, Horică (Alexandru Pop) este cam nătărău (n-am numărat palmele pe care le primește, dar mă gândesc și la duble), iar Bică (Cosmin Seleși) este confuz după loviturile în cap pe care le primește (pentru că n-avem decât două fete, așa că al treilea e în plus).
     Producția a avut doar 17 zile de filmare, în comuna Răchițele, de lângă Cluj, decorul natural fiind bine speculat de regizoarea Camelia Popa și de directorul de imagine Ioan Meltzer. Pentru că totul s-a făcut în ritm alert, secvențele de urmărire prin pădure sunt ”nopți americane”, adică filmate ziua și întunecate la colorizare, dar efectul este foarte bine realizat.
     Pup-o, mă! are un ritm alert, cu multă energie comică din partea actorilor. Alexandru Pop, cunoscut pentru personajul Văru’ Săndel, debutează în film ca actor și producător. Tot la debut este și tânăra Alexa Tofan.
Echipa de realizatori se gândește deja la partea a doua, dar decizia depinde de răspunsul publicului.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
   
(24.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru pop, alin panc, camelia popa, catalina grama, cosmin selesi, pup o ma film

Opinii: