REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmProiectul de reamenajare al Cinema Studio din Timișoara


     Clădirea fostului Cinematograf Studio, închis timp de mai mulți ani, urmează să fie transformat în Cinematograful de Artă al Timișoarei, până în anul 2021.
     Conceptul de arhitectură privind reamenajarea Cinematografului Studio va fi prezentat în premieră, luni, 13 mai, de la ora 18.00, în Sala Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, în încheierea Festivalului Filmului Francez.
     La ceremonia de prezentare a proiectului de reamenajare vor participa Michèle RAMIS, Ambasadoarea Franței în România, Nicolae ROBU, Primar al Municipiului Timișoara, Hélène ROOS, Directoarea Institutului Francez din România, François COSTE, Director general Groupama Asigurari, reprezentanți ai Asociațiilor Pelicula Culturală, Marele Ecran, DocuMentor, TimiShort și ai biroului de arhitectură Atelier 21.
     În luna iunie 2018 Primăria Municipiului Timișoara, Compania Groupama, Institutul Francez din România și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (TimiShort) au semnat o declarație de intenție privind înființarea unui cinematograf de artă în centrul orașului sub cupola rețelei Europa Cinemas. În luna noiembrie 2018 s-a aprobat prin hotărâre de Consiliu Local, ca viitorul Cinematograf de Artă al orașului să fie creat în incinta fostului Cinematograf Studio.
     În cadrul evenimentului de luni, 13 mai, se va prezenta noul concept pentru revitalizarea Cinematografului Studio, iar partenerii principali vor vorbi despre contribuția fiecăruia în implementarea acestui proiect important.
     În holul din fața Aula Magna se va amenaja o expoziție cu imagini și planuri ale viitorului Cinematograf de Artă, care poate fi vizionată pe timpul evenimentului, după care va fi amplasată în diferite alte spații publice care vor fi anunțate ulterior.
     Festivalul Filmului Francez se încheie cu comedia Înoată sau te scufunzi (Le grand bain, 2018), în regia lui Gilles Lellouche, film care a avut un interesant traseu festivalier și reunește o suită de vedete ale cinematografiei franceze: Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, Virginie Efira, Leila Bekhti. Pe culoarele piscinei lor municipale, Bertrand, Marcus, Simon, Laurent, Thierry și ceilalți se antrenează sub autoritatea relativă a lui Delphine, o fostă glorie a înotului. Împreună, acești bărbați banali se simt liberi și utili. Își concentrează toate eforturile pentru a progresa în arta înotului sincron, o disciplină practicată aproape exclusiv de femei.
     Detalii: www.facebook.com/CinemaStudioTimisoara
(06.05.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinema studio timisoara, institutul francez, primaria timisoara, sali de cinema romania

Opinii: