REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmProiecțiile Docuart: ”City Tour”, de Andrei Teodorescu, 17 august


City Tour, în regia lui Andrei-Nicolae Teodorescu, este următorul film documentar din seria Proiecțiile Docuart, ce  va putea fi vizionat luni, 17 august, de la ora 19:00, la Cinema Muzeul Țăranului, cu intrare liberă.

     City Tour (2013) este primul documentar realizat de Andrei-Nicolae Teodorescu, care intră în culisele vieții dependenților de droguri și prostituatelor din capitală. Filmul arată cum se dezvoltă oamenii care poartă un stigmat dificil de depășit și cum un grad redus de toleranță și înțelegere din partea societății le îmbunătățeste considerabil viața. Ajutorul care li se întinde vine din partea Asociației Române Anti-Sida, ce le oferă seringi și prezervative, pentru a preveni riscul de îmbolnăvire. Tânărul regizor călătorește alături de o mașină de salvare ai cărei medici au creat deja un pod de legătură comunicațională cu cei care beneficiază de ajutor, accentuându-se în film profunzimea deschiderii față de semeni pe care a întâlnit-o în preajma ambulanței.
     "M-am gândit la oamenii care fac cu adevărat ceva când vine vorba de cei care sunt dependenți de droguri. Ceva concret. M-am gândit că este o mare diferență între cei care doar cred că fac ceva pentru persoanele dependente, prin flyere sau diferite programe, și cei care fac efectiv muncă de teren", spune Andrei-Nicolae Teodorescu. Producția a fost nominalizată la Premiile Gopo 2014, la categoriile "Cel mai bun film documentar" și "Premiul Tânăra speranță". În 2013, regizorul a primit Premiul Președintelui UCIN (Uniunea Cineaștilor din România), în cadrul festivalului CineMAiubit și, în același an, a fost selectat să participe la Festivalul de Film Astra de la Sibiu.
     City Tour este cea de-a șaptea producție de documentar românesc difuzată de Docuart, în colaborare cu Muzeul Național al Țăranului Român. La finalul proiecției, va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul filmului. Proiecțiile Docuart este un eveniment cu intrare liberă, inițiat în iulia 2015 de către Asociația Docuart în colaborare cu Muzeul Țăranului Român.
Detalii: docuart.ro / facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei teodorescu, city tour documentar, documentare romanesti, proiectiile docuart la mtr

Opinii: