REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmProiecții de film la Feldioara


     Centenarul Filmului Românesc, proiect inițiat în 2018, la Iași, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, continuă seria de proiecții de filme românești, cu o nouă destinație: localitatea Feldioara din județul Brașov, Transilvania.
     Pe 30 și 31 august, la Cetatea Medievală Feldioara-Marienburg și Căminul Cultural Feldioara vor rula trei pelicule românești, în prezența criticului de film Irina-Margareta Nistor și a Echipei ARTIS: Serata (regia Malvina Urșianu), Duminică la ora 6 (regia Lucian Pintilie), Marea Unire: România la 100 de ani.
     „Cetatea medievală Marienburg - Feldioara este un monument istoric recent restaurat și inclus ȋn circuitul turistic de un an, dar mai mult de atȃt, ea este un simbol al localităţii și un loc care trebuie să pulseze de istorie, tradiţie și cultură pentru comunitate. Astfel, găzduirea unui eveniment de amploare naţională precum Centenarul Filmului Romȃnesc devine o onoare și o bucurie pentru noi, așezȃnd Cetatea Feldioara pe hartă și descoperindu-i potenţialul ȋn desfășurarea unor evenimente culturale variate. Cetatea a găzduit deja cȃteva seri de proiecţii de film documentar și film de animaţie pentru copii, ȋncepȃnd din toamna anului trecut. Localnicii au primit cu interes acest tip de eveniment, desfășurarea aici a două zile ȋn cadrul Centenarului Filmului Romȃnesc devenind așadar firească. Sperăm ca publicul care va participa la proiecţiile din cadrul evenimentului, localnici și turiști deopotrivă, să se bucure de plăcuta ambianţă a Cetăţii Feldioara și să aprecieze filmele pregătite – capodopere ale cinematografiei romȃnești, precum și prezenţa unei personalităţi de marcă din lumea filmului!”, a spus Taus Sorin, primarul localității Feldioara.
     „Ne bucură să ajungem într-un loc plin de istorie, cum este, de altfel, și proiectul nostru. Filmele pe care le aducem la Feldioara sunt împreună cu Irina-Margareta Nistor, care ne va însoți și ne este și consultant cinematografic. Vom avea un sfârșit de august și un început de toamnă încadrate filmic”, precizează Andrei Giurgia, coordonatorul Centenarului Filmului Românesc.
     Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
     Evenimentele de la Feldioara se desfășoară în parteneriat cu Primăria Comunei Feldioara, județul Brașov.
     Detalii: www.100filme.ro
 
    Programul Centenarului Filmului Românesc la Feldioara
Vineri, 30 august 2019
21.00 Proiecție film Centenar – Serata (regia Malvina Urșianu)
Invitat: Irina-Margareta Nistor, Ambasador cinematografic
Loc: Cetatea Medievală Feldioara-Marienburg

Sâmbătă, 31 august 2019
18.00Proiecție film documentar AGERPRES – Marea Unire, România la 100 de ani. Un documentar marca AGERPRES
Loc: Căminul Cultural Feldioara
21.00Proiecție film Centenar – Duminică la ora 6 (regia Lucian Pintilie)
Invitat: Irina-Margareta Nistor, Ambasador cinematografic
Loc: Cetatea Medievală Feldioara-Marienburg
   
(19.08.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: centenarul filmului romanesc feldioara, cetatea medievala feldioara marienburg, duminca la ora 6 film, serata film

Opinii: