REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmProiecție specială cu scurtmetrajele regizorului Dorian Boguță


     Într-un spațiu elegant, printre tablouri semnate de celebri pictori români, Dorian Boguță a ”ieșit la rampă” cu trei scurtmetraje realizate în 2014-2015. Copleșit de emoție și de atmosfera artistică a locului, galeria Artmark, cineastul și-a prezentat fiecare proiect – Piano, Sfârșit și Vera, în fața prietenilor împreună cu care le-a dus la împlinire. Toate filmele sunt produse de Actoriedefilm.ro, casa de producție pe care Boguță a înființat-o împreună cu Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol. A contat pe sprijinul de la wearebasca, producător Claudiu Mitcu, pentru Vera, scurtmetraj proiectat la HBO pe 1 decembrie. Toate filmele sunt scrise și regizate de el și filmate de Liviu Pojoni jr. Pentru montaj, a colaborat cu Dana Bunescu și Eugen Kelemen.
Cele trei scurtmetraje, foarte diferite stilistic între ele, dar și față de celelalte filme regizate de Dorian Boguță – 10, De azi înainte, Kazimir – sunt parte din pregătirea debutului în lungmetraj cu Urma, produs de Mandragora, care va intra în producție în 2016.
Printre invitații la eveniment au fost Malvina Cervenschi, Andreea Vasile, Lia Bugnar, Anghel Damian, Rodica Lazăr, Silviu Stavilă, Mălina Ionescu, Dan Bordeianu, Codin Matinciuc.
Imagine: Dan Țuculescu

Cuvinte cheie: actoriedefilm.ro, dorian boguta, dorian boguta`s short films, piano film, sfarsit film, vera film

Opinii: