REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmProiectie de film în cadrul F-Sides Cineclub, 10 august


     Primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei – F-Sides Cineclub lansează o nouă serie de proiecții în premieră, în cinematografe din Bucuresti si din țară.
F-Sides Premieres propune publicului bucureștean filme noi, realizate de femei și premiate la festivaluri importante.
     Primul film propus, Kajillionaire este un film intimist despre părinți și copii, legături de familie și nevoia de a-ți găsi un loc în lume și va putea fivăzut la Cinema AFI Cotroceni, miercuri, 10 august, de la ora 20. Biletele costă 28 lei și se găsesc online sau la casieria Cinema AFI Cotroceni.
     Regizoarea Miranda July a scris și transpus o poveste savuroasă despre o familie de escroci, care, timp de 26 de ani, a pregătit-o pe singura lor fiică să fie o escroacă de excepție. Când o necunoscută li se alătură în aventura de escrocherie, lumea li se întoarce cu susul în jos.
      ”Seria Premieres a F-SIDES Cineclub este o nouă linie curatorială în care ne propunem să proiectăm, în premieră în România, filme recente, cu succes festivalier și de public, filme cu personaje feminine complexe care ies din tipare. Ne dorim să proiectăm aceste filme concomitent în mai multe orașe din România, un soi de micro-release pentru aceste titluri pe care am vrea să le aducem mai aproape de un public cât mai larg. ” (echipa F-Sides CineClub)
     Organizatoarele proiectului, Alexandra Lulache și Ioana Diaconu, sunt convinse că proiectul F-Sides Premieres, așa cum a fost gândit de ele, va veni în sprijinul iubitoarelor și iubitorilor de filme indie, printr-un program ce evită tendința dominantă a filmelor tip blockbuster și promit publicului o seară clasică de distracție la Mall.

 
(5.08.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: f-sides cineclub, kajillionaire film

Opinii: