REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Programul KINOFEST 2017


     Festivalul Internaţional de Film Kinofest (22 – 24 septembrie 2017), ajuns la a unsprezecea ediţie, aduce în faţa publicului 200 de scurtmetraje, programate în trei secțiuni competiționale (online, ficțiune și animație) și alte programe non-competiționale.
     Secţiunea Online se desfăşoară pe www.kinofest.com şi pe canalul Youtube Kinofest, între 10 septembrie şi 24 septembrie. Cele 21 de animații finaliste în competiția online sunt disponibile pentru vizionare şi pot fi votate de public. Filmul cu cele mai multe aprecieri câştigă premiul Cel mai bun film Online Kinofest 2017. Secţiunile Animaţie şi Ficţiune, proiectate la Energiea Pub vineri şi sâmbătă, de la ora 19.00.
     La Cinema Elvira Popescu, în weekend, pot fi văzute două calupuri de animație pentru copii si tineri de la ora 11.00. Sâmbătă, de la ora 16.00, publicul este invitat la programul „Aventuri în animaţie”, o selecție de filme realizate între 2016-2017 de studenţii şcolilor GOBELINS, ArtFx, École Estienne, ISART DIGITAL, Ecole Melies, National Yunlin University of Science and Technology, SSUŠ Academy of Animation Bratislava şi School of Creative Media Hong Kong. În continuare, de la ora 18.15, rulează câteva scurtmetraje românești: Bernard sau limitele construcției (regia Cristian Drăgan), După nouă sau zece ore (regia Răzvan Dü), Prietena nouă și Lunetistul timişorean (regia Narcis Constantinescu), Zi de târg (regia Sergiu Ciorescu) şi Cangurul singuratic (regia Răzvan Mihai Badea).
     Duminică, la Cinema Elvira Popescu, este programat un capul de scurtmetraje de animație și ficțiune de comedie, de la ora 16.00, iar în continuare rulează o selecție a celor mai bune filme din edițiile anterioare ale festivalului Kinofest. În aceeași zi, la Energiea Pub, sunt proiectate filmele de animație produse la Supinfocom Rubika şi Pol III D, două şcoli din Franţa.
     La Mansarda Lente, pot fi văzute scurtmetraje japoneze de la festivalul Short Shorts Film Festival & Asia, precum și programele World Panorama Animație și Ficțiune.
     Conceptul şi grafica campaniei vizuale Kinofest 2017 este realizată de Radu Ţinc şi Meka Studio.
     Detalii: www.kinofest.com  
 
(14.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de scurtmetraje bucuresti, kinofest 2017, scoli de animatie, scurtmetraje romanesti

Opinii: