REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Program Cinema Victoria Timișoara, 26-30 octombrie


     Miercuri, 26 octombrie, începem cu o porție de râs, alături de MIRCIULICĂ și Bunica, apoi intrăm deja în atmosfera de la Cannes cu filmul care a deschis Festivalul în acest an, FINAL CUT!
CAPRA CU TREI IEZI revine pe ecranul nostru cu încă o avanpremieră joi, 27 octombrie, la care vă sfătuim să vă luați biletele cât mai din timp. Terminăm seara cu o întâlnire cu Robert de Niro, Margot Robbie și Christian Bale la AMSTERDAM.
     Începând de vineri 28 și până duminică 30, #VinoLaVictoria să vezi Les Films de Cannes à Timișoara. V-am pregătit o selecție din cele mai apreciate filme prezentate în acest an pe croazetă: TORI ȘI LOKITA al fraților Dardenne, câștigător al Premiului celei de-a 75-a ediții, CLOSE, în regia lui Lucas Dohnt, distins cu Grand Prix, UN BEAU MATIN de Mia Hansen-Løve, prezentat în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs și, bineînțeles, marele câștigător al Palme d’Or, TRIANGLE OF SADNESS, de Ruben Östlund.
     Selecția e completată de cele două filme românești remarcabile care au ajuns la Cannes în acest an, însoțite fiecare de actori care vă vor dezvălui culisele experienței de la filmare și de la festival: RMN, de Cristian Mungiu, selecționat în Competiție și acompaniat în Timișoara de actrița Macrina Bârlădeanu, și debutul METRONOM al lui Alexandru Belc, distins cu premiul pentru Cea Mai Bună Regie în secțiunea Un Certain Regard, acompaniat de actorii Marius Boboc și Mara Bugarin.
Pe cei mai tineri dintre spectatorii noștri îi invităm să urce pe corabia piraților sâmbătă, 29 octombrie, alături de CĂPITANUL COLȚ DE SABIE, iar duminică, 30 octombrie, fanii manga și anime au o nouă șansă de a vedea ONE PIECE FILM: RED și de a descoperi de cărțile și figurinele manga pe care Librăria Cărtureşti Timişoara le aduce chiar la Cinema Victoria.
Detalii și biletelink: https://cinemavictoria-tm.ro/program/
 
(25.10.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: capra cu trei iezi film, cinema victoria timisoara, les films de cannes a timisoara 2022, metronom film, mirciulica film, r.m.n. film

Opinii: