REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Prima noapte” se califică în cursa pentru Oscar 2018


     Prima noapte, scris și regizat de Andrei Tănase, se califică în cursa pentru nominalizările la Oscarul acordat celui mai bun scurtmetraj de ficțiune, după ce a câștigat marele premiu al competiției internaționale la Festival International de Cine de la Huesca 2017.
     Premiul Danzante, în valoare de 5.000 de euro, i-a fost acordat filmului pentru „o poveste onestă, complexă și puternică, cu un scenariu foarte bine structurat și interpretări excelente,” potrivit juriului.
     Eveniment cu tradiție în lumea cinematografiei, Festival International de Cine de la Huesca se află pe lista festivalurilor validate de Academia Americană de Film, câștigătorul competiției internaționale intrând automat pe lista titlurilor luate în considerare pentru nominalizările la Oscar, categoria Cel mai bun scurtmetraj (Live Action Short Film). În 2012, o altă producție Libra Film, Superman, Spiderman sau Batman (regia Tudor Giurgiu), s-a calificat în cursa pentru nominalizările la Oscar, după ce a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune la Aspen Shortfest.
     Detalii: www.librafilm.net // Facebook
(19.06.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei tanase, oscar 2018, prima noapte film, scurtmetraje romanesti

Opinii: