REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Prima noapte”, în secțiunea Orizzonti a Festivalului de la Veneția.


     Prima noapte/ First Night, scris și regizat de Andrei Tănase, va concura pentru trofeul acordat celui mai bun scurtmetraj în secțiunea Orizzonti a Festivalului de la Veneția (31 august–10 septembrie).
     Intriga filmului este scurtă, însă complicațiile ei – multiple. Ziua de naștere a lui Alex se apropie, iar tatăl său, Călin, i-a pregătit o surpriză foarte specială: prima noapte de dragoste cu o fată. Din distribuție fac  parte tinerii actori Alfredo Minea și Cristiana Luca, alături de Mimi Brănescu și Elvira Deatcu.
     Prima noapte este un scurtmetraj independent, realizat fără sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Scenariul a fost înscris în 2014 la cele două concursuri de proiecte organizate de CNC, dar nu a primit finanțare. Filmul este co-produs de Deutsche Exotik Filmproduktion GmbH, Libra Film Productions, Commitet și ARTE/ SWR Germania. În aceeași formulă de co-producție, Andrei Tănase a mai regizat Claudiu și crapii (2014) și Vacanța la țară (2015). Imaginea filmului este semnată de Barbu Bălășoiu (Sieranevada).
     Detalii www.librafilm.net //  Facebook
(28.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei tanase, barbu balasoiu, festivalul de film de la venetia, libra film, orizzonti venetia, prima noapte film

Opinii: