REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPrima ediție ARCS SUMMER CAMP în Seattle


     Prima ediție a taberei de vară ARCS SUMMER CAMP s-a finalizat duminică, 5 august, în Seattle, Washington cu o proiecție publică a filmelor rezultate în cadrul proiectului.
     Proiectul a fost organizat de American Romanian Cultural Society din Seattle în parteneriat cu Asociația Culturală Control N. Tabăra a reunit un numar de 22 de copii de origine română, din jurul orașului Seattle, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani. Tabara a fost găzduită de University of Washington.
     Timp de 10 zile, îndrumați de cei doi instructori - actrița Ioana Flora și regizoarea Iulia Rugină - participanții au primit informații despre geografia, istoria, tradițiile și civilizația României, cu scopul de a-i reconecta, printr-un tip de educație non-formală, cu identitatea țării de origine. Informațiile despre România au fost completate de elemente introductive din arta actoriei, scenaristicii, regiei și producției de film.
     Cele mai importante produse ale taberei au fost cele 4 filme de scurtmetraj realizate de copiii împărțiți în echipe de câte cinc. Filmele au fost scrise, produse, regizate și filmate în totalitate de ei.
     Întreaga tabără a fost filmată, rezultând un documentar de 30 de minute, prezentat publicului format din comunitatea romanească din Seattle, alături de cele patru scurtmetraje, în data de 5 august. Evenimentul a avut loc la Centrul Românesc al Bisericii Sfinții Trei Ierarhi din Mountlake Terrace.
     Proiectul a fost susținut parțial din taxa plătită de către participanți, cu aportul considerabil al organizației non-profit American Romanian Cultural Society, în parteneriat cu University of Washington.
     Detalii: https://www.facebook.com/pg/controlN // www.arcsproject.org
 

 
(13.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: american romanian cultural society, arcs summer school seattle, control n, ioana flora, iulia rugina

Opinii: