REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiile Gopo 2017


     Vizita noastră la Libra Film a avut loc în perioada de pregătire a Galei Premiilor Gopo 2017, când echipa condusă de Tudor Giurgiu făcea ultimele retușuri la programul evenimentului. Apoi am fost pe covorul roșu din fața Teatrului Național ”IL Caragiale”, unde echipe de filmare și numeroși fotografi așteptau vedetele. Oana Giurgiu coordona această mișcare de platou de filmare. Cu experiența edițiilor anterioare (aceasta a fost a XI-a gală) și cu pregătirea din timp a detaliilor, totul a funcționat ca un mecanism bine uns. Alex Bogdan a fost gazda, pentru al doilea an, a Galei Premiilor Gopo 2017.
     Sieranevada și Câini au fost marii câștigători – câte șase premii fiecare. Gheorghe Visu a fost copleșit de emoție, Valentin Uritescu a mulțumit cu înțelepciune, Ion Dichiseanu a fost exuberant, Letiția Ștefănescu a refuzat premiul. Premiile pentru Decoruri – Cristian Niculescu, Costume – Dana Păpăruz și Machiaj - Bianca Boeroiu și Domnica Bodogan au fost acordate pentru creațiile din Inimi cicatrizate.
Doar o răsuflare a primit Premiul pentru cel mai bun documentar, iar 4:15 PM.Sfârșitul lumii pentru Cel mai bun scurtmetraj. Anamaria Antoci a primit Premiul Tânără speranță, ca producător al filmului Ilegitim.
Premiul Publicului, acordat filmelor românești cu cele mai mari încasări, a avut doi câștigători pentru 2016 – Selfie 69, regizat de Cristina Iacob, și Două lozuri, regizat de Paul Negoescu și produs de Actoriedefilm.ro.
Imagine: Valeriu Ciubotaru                                                                                    
(3.04.2017)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: caini film, filme romanesti, gopo awards 2017, premiile gopo 2017, romanian filmmakers, romanian movies, sieranevada film

Opinii: